Over ons

Het team rond Lezen moet je dóén

Karlien en TrijntjeNaast bedenker Trijntje de Wit staat dochter Karlien die altijd bereid is dingen te testen en van commentaar te voorzien. Dankzij Karlien is Lezen moet je dóén tot stand gekomen.


Renier Vermaak
is de vaste programmeur die in alle rust de programma’s zo Renier Vermaakvorm geeft dat Trijntje gemakkelijk zelf de inhoud kan toevoegen.

bassist-01


Hans Driezen
, verzorgt al jaren de website. Sinds kort is hij ook verantwoordelijk voor de webwinkel en het verzenden van de producten. Zijn hobby laat zich raden.

Henk ten CateHenk ten Cate beheert het programma Kijken en Kiezen. Hij verzorgt daarnaast een groot deel van de nascholing rond Lezen moet je dóén. En als het even kan vliegt hij zelf naar de leslocatie.


Lineke van Ooostrum-02Lineke van Oostrum
, leerkracht onderbouw en intern begeleider, is leesbegeleider Lezen moet je dóén en verzorgt ook presentaties en nascholing.


Erik-Gosker-01Erik Gosker
, met als bijnaam Picto Erik, adviseert ons vanuit zijn bedrijf Club Ego,doet PR werk en verzorgt de social media. Hij twittert bijna dagelijks vanuit de pictoschrijver.

Harry GijsmanHarry Gijsman is onze grafische specialist. Hij geeft de boeken en flyers vorm, tekent picto’s en leert Trijntje te werken met digitale tekenprogramma’s. Hij doet alles fluitend op de fiets.

mevrdewitMarlies de Wit is een en al creativiteit. Ze ontwierp onder andere de picto’s die met de natuur te maken hebben. Ze tekent graag dieren en is bekend om haar op maat gemaakte geboortekaartjes.

Tony Boiso-01Tony Boiso is de kunstenaar die op unieke wijze een mooie serie picto’s heeft ontworpen. Zijn tekenstijl is verrassend en duidelijk. Hij was initiatiefnemer bij het maken van de eerste experimentele bundel pictopoëzie: Weerwoord.

Jose Kuijpers-01José Kuijpers, intern begeleider Mytylschool De Ulingshof Venlo, maakt wekelijks het Picto Nieuwsbegrip voor haar leerlingen en deelt dat met ons. Via Facebook geven wij het wekelijks door.

Minke Schonewille

Minke Schonewille, ZLM school de Zonnebloem in Emmeloord, nam het initiatief om samen met haar man de vormenliedjes in te zingen voor de herziene versie van Het Vormenboek.


Mieke van DammeMieke van Damme
, logopediste op BuBao Het Laar in Dendermonde, is initiatiefnemer van de Vlaamse versie van Zeggen wat je ziet. Zij is tevens onze vaste meedenker in België en daagt ons doorlopend uit de producten voor Vlaanderen toegankelijk te maken. Zij deelt haar materiaal met u via de pagina Downloads.

Leesbegeleiders-2016En dan zijn er nog de leesbegeleiders her en der over het land verspreid. Je vindt hun namen op de pagina  Leesbegeleiders.