Over ons

Het team rond Lezen moet je dóén

Naast bedenker Trijntje de Wit staat dochter Karlien die altijd bereid is dingen te testen en van commentaar te voorzien. Dankzij Karlien is Lezen moet je dóén tot stand gekomen.

Karlien en Trijntje

Renier Vermaak is de vaste programmeur die in alle rust de programma’s zo vorm geeft dat Trijntje gemakkelijk zelf de inhoud kan toevoegen.

Hans Driezen, verzorgt al jaren de website. Hij is ook verantwoordelijk voor de webwinkel en het verzenden van de producten. Zijn hobby laat zich raden.

bassist-01

Lineke van Oostrum, leerkracht onderbouw en intern begeleider, is leesbegeleider Lezen moet je dóén en verzorgt ook de presentaties en nascholing.

Lineke van Ooostrum-02

Henk ten Cate beheert het programma Kijken en Kiezen

Henk ten Cate

Harry Gijsman is onze grafische specialist. Hij geeft de boeken en flyers vorm, tekent picto’s en leert Trijntje te werken met digitale tekenprogramma’s. Hij doet alles fluitend op de fiets.

Harry Gijsman

Marlies de Wit is een en al creativiteit. Ze ontwerpt de meeste  de picto’s die met de natuur te maken hebben. Ze tekent graag dieren en is alom bekend om haar op persoonlijke maat gemaakte geboortekaartjes.

mevrdewit

Tony Boiso is de kunstenaar die op unieke wijze een mooie serie picto’s heeft ontworpen. Zijn tekenstijl is verrassend en duidelijk. Hij was initiatiefnemer bij het maken van de eerste experimentele bundel pictopoëzie: Weerwoord.

Tony Boiso-01

José Kuijpers, intern begeleider Mytylschool De Ulingshof Venlo, maakt wekelijks het Picto Nieuwsbegrip voor haar leerlingen en deelt dat met ons.

Jose Kuijpers-01

Minke Schonewille, ZLM school de Zonnebloem in Emmeloord, nam het initiatief om samen met haar man de vormenliedjes in te zingen voor de herziene versie van Het Vormenboek.

Minke Schonewille

Erik Gosker, met als bijnaam Picto Erik, verzorgde een aantal jaren onze social media, zoals Facebook en Twitter.

Erik-Gosker-01

Mieke van Damme, logopediste op BuBao Het Laar in Dendermonde, is initiatiefnemer van de Vlaamse versie van Zeggen wat je ziet. Zij is tevens onze vaste meedenker in België en daagt ons doorlopend uit de producten voor Vlaanderen toegankelijk te maken. Zij deelt haar materiaal met u via de pagina Downloads.

Mieke van Damme


En dan zijn er nog de leesbegeleiders her en der over het land verspreid. Je vindt hun namen op de pagina Leesbegeleiders.