Gepost op

Nieuwsbrieven

Lees hieronder alle nieuwsbrieven van Lezen moet je dóén.
Voor een abonnement op de Nieuwsbrief LMJD kunt u zich hier aanmelden.

Header%20Lezen%20moet%20je%20doen

Nieuwsbrief Lezen moet je dóén, november 2017

Hét Congres

Ga jij 24 november ook naar Hét Congres voor de onderwijsspecialisten in Papendal? Bezoek dan de stand van Lezen Moet Je Dóén en De Pictoschrijver. Je vindt ons beneden in de Sydneyzaal, nr 34. Je kunt de doosjes en posters met korting kopen en we geven weer iets leuks weg.

Extra Leuk

Extra leuk is dat logopediste Annemieke Bastiaans, ja die van de picto Prentenboeken, ook in onze stand staat. Zij is winnaar van Branco van Dantzigprijs, een eervolle prijs voor een innovatief project binnen de logopedie. Je kunt haar dus persoonlijk feliciteren en haar boeken bekijken. Kom je niet? Kijk dan op www.voicejoy.nl

De Branco van Dantzig logopedieprijs is vergelijkbaar met de Hermen J. Jacobsprijs onderwijsprijs. In 2011 werd die toegekend aan De Pictoschrijver, waardoor die kon uitgroeien tot wat ze nu geworden is.

Doe jij ook innovatief werk? Meld je dan aan voor de Hermen J. Jacobsprijs 2018, met als thema: Nieuwkomers in het onderwijs. Met een goed doordacht plan kun je 20.000 euro voor jouw project winnen! Meedoen? Kijk op www.hjjacobsfonds.nl of vraag de aanmeldingsbrief op via contact@lezenmoetjedoen.nl.

Uitblinker

Er is nog een uitblinker tussen de mensen die actief met Lezen moet je dóén en de Pictoschrijver bezig zijn: Leesbegeleider Anne Agema is op 6 september uitgeroepen tot taalheld van Drenthe in de categorie taalbegeleider. Zij mag zich dit jaar ambassadeur laaggeletterdheid noemen in Drenthe. Gefeliciteerd Anne! Zie ook het artikel op de website van rtvdrenthe.

Vernieuwd

Zorg dat je hem krijgt: Het handige Klankenboekje, versie 2017. Nu met rechtstreekse doorlinks naar alle klankgebarenfilmpjes op You Tube. De instructieve filmpjes van Annemieke Bastiaans en Leslie Libaers (België) die op YouTube staan zijn ook bij de betreffende letters gezet. Zo wordt het Klankenboekje elk jaar handiger!
Meer informatie vind je in onze webwinkel.

Nieuw product: Vormwandkaarten

Er was vraag naar wandkaarten waarop de grondvormen duidelijk staan afgebeeld. Die zijn er nu! Je kunt een PFD kopen en dan de kaarten zelf printen en lamineren.
Meer informatie vind je in onze webwinkel.

Scholing
Onze LMJD trainer Lineke van Oostrum heeft een nieuwe website! Bezoek haar site en meld je school aan voor een leuke en leerzame scholingsactiviteit: www.jufinbeeld.nl

Het programma Kijken en Kiezen is nu vrijwel web-enabled. De eerste testscholen maken er momenteel gebruik van. Meer weten? Mail naar Henk ten Cate: henk@educategroep.nl. Ook hij geeft LMJD trainingen aan schoolteams: www.kijkenenkiezen.nl

Actief
Het team van LMJD blijft actief, want steeds meer, ook jongere leerkrachten melden zich aan om te gaan werken met deze beproefde methodiek voor kinderen en volwassenen die niet als vanzelf wel leren lezen. Meer en meer wordt LMJD gebruikt naast de reguliere leesmethode die op school wordt gebruikt. Vooral dankzij het handige Klankenboekje kan dit goed samengaan.

We wensen je weer veel plezier bij elke leesles die je geeft.

Hartelijke groet,

vanuit het team LJMD

Trijntje de Wit, ontwikkeling
Hans Driezen, website en distributie
Henk ten Cate, scholing en Kijken en Kiezen
Lineke van Oostrum, presentatie en scholing

Studio Jobpoint, drukwerk
Renier Vermaak, programmeur
Harry Gijsman, grafisch medewerker en pictotekenaar
Marlies de Wit-van Rijsinge, pictotekenaar
Tony Boiso, pictotekenaar

Leesbegeleiders, zie www.lezenmoetjedoen.nl

Verder lezen Nieuwsbrieven

Gepost op

Nieuw: Klankenboekje

Het laatste deel van de revisie van de methode Lezen moet je dóén is klaar.
Het boekje heet: Het handige klankenboekje van Trijntje de Wit

Op 50 pagina’s worden alle klanken en gebaren besproken met een gouden tip hoe je de letter sprankelend kunt aanbieden, aangevuld met een klanksynthese oefening.  Het boekje is zowel geprint als digitaal (PDF) te bestellen. Verkrijgbaar vanaf  € 15,-.

Verder lezen Nieuw: Klankenboekje

Gepost op

Nieuw idee: vormcijfers

Diana Snel, een van onze leesbegeleiders en bekend van een eerder artikel dat ze schreef over haar leerling Ryan, heeft nieuw materiaal ontwikkeld.

Dit keer op het gebied van rekenen, maar dan wel met de vormen van Lezen moet je dóén. Ze wil dit graag met anderen delen. Haar verhaal kun je hier als PDF lezen.

Gepost op

Pictozoeker

Pictozoeker

Met de Pictozoeker kun je de picto’s van het Picto Semi Schrift in 3 formaten rechtstreeks downloaden.
Het grootste formaat is 14×14 cm.
Dat is handig als je zelf veel leermaterialen maakt.
Met een basislicentie van de Pictoschrijver heb je gratis toegang tot de Pictozoeker.

Lees ook alles over de Pictozoeker in Picto Nieuws